Timo wist zich te kwalificeren voor de finale van de puntenkoers. Een puntenkoers is een wedstrijd die meestal word gereden over 3 of 5 km. Meestal zijn er 2 loze rondes waar mensen proberen een plekje te vinden en daarna luidt de bel. Dan zijn er bij de volgende passage 2 punten voor de 1e over de streep en 1 punt voor de nummer 2. Dan is er weer een loze ronde en dan weer de bel met punten erna. In de finale ging het heel hard waardoor ik net geen punten had maar nog wel mee kon voor een goede eindsprint.

Zaterdag stond de 1000 meter en de afvalkoers op het progamma. De voorrondes zijn altijd op tijd dus belangrijk dat je een goede tijd neerzet. Je zit met 7 man in de baan en meestal wordt er samen gereden naar een goede tijd. Noodgedwongen ging Timo zelf onderzoek uit. Het waaide die dag zo hard dat hij 2 ronden op kop moest rijden en dat was zeer zwaar. Hierdoor was Timo al kapot en kwam hij net te kort aan het einde voor een plaatsje in de volgende ronde. Veder die dag was er nog een afval race waarin hij zich lang staande te houden en wist hiermee een 9e plek te behalen:) hier is Timo super blij als 1e jaars junior b!

Timo Lamme in actie in Oostende
Timo in actie op de skeelers

Zondag was er in de ochtend eerst de marathon voor elke categorie. Dit was een rondje door de straten van Zandvoorde. Hier moest Timo mee rijden met de grote senioren dus heel moeilijk. Hij wist hierbij een paar ronden bij het peloton te blijven. Veder was er nog de inline in de middag. Dit is wedstrijdvorm waar iedereen tegelijk start (in dit geval 44 jongens) en wie na 3 km het eerst over de lijn komt wint. Hier was het heel veel geduw en getrek aan elkaar. Timo had nog 3 rondes te gaan en zat op de 5e plek waarna hij een beuk kreeg en bijna viel… hierdoor was Timo uit balans en verloor plekken. Hij heeft nog geprobeerd een goede laatste ronde te rijden maar het viel niet mee om nog veel sprintende mensen in te halen.

Uiteindelijk is Timo 12e in het eindklassement geworden. Daar is hij wel tevreden over afgezien van een paar dingen. Soms pech en soms kleine dingen die anders moeten. Volgend jaar is Timo 2e jaars dus zal hij weer wat hogere resultaten kunnen behalen.

Het skeelerseizoen is nu beëindigd. Vanaf aankomende week gaat Timo zich weer voorbereiden op het schaatsseizoen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *